Denna kända popgrupp som var inne på 90-talet har gjort sig berömd även för en rad spektakulära konserter. Army of Lovers splittrades 2003 för att göra en liten comeback mellan 2007-2009 och även mellan åren 2011-2013. Ett av de sista berömda framträdandena var under Melodifestivalen 2013 som visserligen blev lite av en flopp för gruppen.

Rockin’ The Ride

Den låt som medlemmarna Barda, Henemark och Bard framförde hette Rockin’ the Ride och tanken var att man skulle vinna för att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Malmö samma år. Men tyvärr tog gruppen sig inte vidare till en finalplats utan fick lämna segerplatsen till Robin Stjernberg istället och slutade på en sjätteplats. Det som kritikerna tyckte var dåligt var att Army of Lovers mimade istället för att sjunga live och en del elaka tungor anspelade även på att La Camilla också missade lipsynken. Melodifestivalen ska ju helst ske live och ingen playback brukar vanligtvis användas, och i Eurovision Song Contest är det inte ens tillåtet.

Efter festen

Några dagar efter Mello 2013, meddelade Army of Lovers att man än en gång gjort sig av med Camilla Henemark för att åter ta in Dominika Peszynski som bandmedlem igen. Army of Lovers har som bekant haft flera kvinnliga sångerskor genom åren, bland andra Michaeila de la Cour och Dominika Peszynski. Henemark och Peszynski har ju ibland haft lite svårigheter med varandra och detta har även visat sig genom uppbrott och återföreningar som inneburit att tjejerna har kommit och gått.

Den ursprungliga trion består dock av Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Camilla Henemark och man har alltid varit tydlig med att visa rejält med hud, glitter och glamour med en tydlig anspelning på sex. Under Melodifestivalen 2013 var inget undantag. Camilla hade ett kors mellan benen och Barda två bröstvårtsskydd. ”Folk vill ha mycket -och vi är mycket”, säger Alexander Bard.