Army of lovers var ett svenskt eurodanceband som bildades 1987 men har haft en del upplösningar sedan dess och har inte gjort något sedan 2013 men är aktiva.

Det finns tre medlemmar i bandet som varit grundtrio sedan 1987 vilket är Alexander Bard, som grundade hela gruppen och är fortfarande aktiv inom den. Jean-Pierre Barda och Camilla Henemark, känd som La Camilla utgör också grundtrion. Camilla har också varit frontfigur under de år hon varit aktiv i bandet. Camilla är den enda av de tre grundarna som idag inte är kvar i bandet.

Efter ett internt gräl under slutet på 1991 talet lämnade Camilla Henemark sin plats för att ersättas med Michaela Dornoville de la cour. Under 1992 utökades gruppen även och tog in Dominika Peczynski.

Redan 1995 hoppade Michaela av gruppen och Camilla kom då tillbaka och återtog sin förra plats. Men 1996 splittrades gruppen och sa att de gjort det för gott för att ägna sig åt egna karriärer inom musik eller TV.

Men gruppen har återförenats många gånger sedan uppbrottet. År 2001 gjorde de det i samma form som innan de splittrades 1996, med samma medlemmar. Då hade de sitt tioårsjubileum och hade sitt sista officiella svenska framträdande på Pridefestivlen i Stockholm i augusti 2001.

Mellan 2005 och 2007 återförenades alla utom Camilla ett par gånger för några enstaka spelningar utomlands. Men i november 2012 meddelades att Army of lovers grundtrio skulle återförenas för att tävla i Melodifestivalen 2013 med låten Rockin the Ride. De slutade på sjätte plats i fjärde deltävlningen i Malmö. Efter detta sparkades Camilla från bandet i ett öppet brev från Alexander Bard, Jean-Pierre Barda, Dominika Pescynski och Michaela Dornonville de la Cour och deras stylist Camilla Thulin. Varför de två andra var med på brevet är oklart då de inte ingick i bandet vid tidpunkten. Dominika ersatte dock Camilla efter att hon sparkats från bandet.