Trots att det idag inte talas speciellt mycket om gruppen så var Army of Lovers riktigt heta på sin tid. Precis som hos många andra artister och grupper tar det tid innan det riktigt stora genombrottet kommer. För vissa kan det ta många, många år innan man verkligen kommer igång, men för Army of Lovers tog det faktiskt endast 3 år från att gruppen startade upp.

Tittar man på de singlar som kom ut strax efter bandet skapades var det en specifik som lyckats dra människors blickar och öron till sig. Army of Lovers hade sin singeldebut år 1988 med låten ”When the Night is Cold”, men även om det gick bra för denna låt var det inte förrän år 1990 som saker och ting började att bli allvar. Under år 1990 valde nämligen gruppen att släppa låten Ride the Bullet och denna låt fick Army of Lovers till och med en Grammis för. Grammisen delades ut för bästa musikvideo och när man tittar på den har man inte svårt att förstå varför. Än idag är det många som tittar på videon och upplever nostalgin från tidigt 90-tal.

För att lyckas hålla sig på topp måste man naturligtvis se till att leverera och komma ut med fler låtar och videor som tilltalar människor. Gruppen släppte ett andra album vid namn Massive Luxury Overdose och genom detta album växte fansen från att bara vara i Sverige, till att sprida sig över hela Europa. Det var främst i Tyskland och i Östeuropa som fansen flockades och genom denna snabbt ökade popularitet fick gruppen ett väldigt bra och efterlängtat skivkontrakt från det amerikanska bolaget Giant. Det var hitsen Crucified och Obsession som fanns med på det andra albumet som gjorde att skaran av fans växte till sig och även här har vi inte svårt att förstå varför.